Vervolging bestuurder hoogwerker treinongeluk Dalfsen.

Dalfsen – De 23-jarige bestuurder van de hoogwerker, die 23 februari 2016 een treinongeluk veroorzaakte bij Dalfsen, moet zich melden bij justitie. Het openbaar ministerie gaat tot vervolging over.

Dodelijk ongeval door bestuurder

Bij het ongeluk in Dalfsen botste de trein bij de overgang in volle vaart op de hoogwerker. De trein ontspoorde helemaal. Hierbij overleed de machinist en raakte zes andere mensen gewond. De 23 jarige bestuurder van de hoogwerker wist zich in veiligheid te brengen door vlak voor het ongeval van zijn voertuig te springen.

vervolging inzake artikel 6 wegenverkeerswet

De  23 jarige man wordt verdacht van artikel 6 van de wegenverkeerswet (het veroorzaken van een verkeersongeval met dood en letsel ten gevolge hebbende. Hem wordt onachtzaam rijden dan wel onoplettendheid verweten. Tevens zou hij zich daarbij onvoldoende hebben geïnformeerd over de dienstregeling op dat spoorvak. Daarbij zou hij zich van te voren niet goed hebben gerealiseerd of hij met een langzaam voortbewegend voertuig veilig kon oversteken op deze spoorwegovergang.

Zitting.

De zitting zal op 12 september 2017 plaats hebben bij de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle. Dan zal de Officier van justitie bekend maken welke straf geëist zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img