14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Voorbereidingen Sonnenbergkwartier gaan van start in IJsselmuiden

Maandag 4 september starten de voorbereidingen in het Sonnenbergkwartier in IJsselmuiden. Het gebied wordt opgehoogd met een laag zand. Het zand zal met vrachtwagens worden aangevoerd via de Oosterlandenweg. Bij de inrit van het terrein zullen verkeersregelaars worden ingezet. Het terrein is dan niet meer te gebruiken als parkeerterrein.

Sonnenbergkwartier

In het Sonnenbergkwartier worden onder andere een kerk, appartementen en parkeerplaatsen gerealiseerd. Om dit mogelijk te maken, moet de ondergrond verstevigd worden. Dit verstevigen doet aannemer Van Dalfsen Infra B.V., in opdracht van de gemeente Kampen, door een laag zand en grond aan te brengen. De grond wordt ingezaaid met gras om verstuiven tegen te gaan. Het zand zal ongeveer een half jaar op het terrein blijven liggen.

Kaartje bouwverkeer
Kaartje bouwverkeer – Beeld: gemeente Kampen

Aanrijroute

De werkzaamheden kunnen mogelijk (geluids-)overlast veroorzaken voor de omgeving. Om eventuele overlast te beperken, is afgesproken dat de vrachtauto’s alleen gebruik maken van de Oosterlandenweg. Voor de veiligheid worden er verkeersregelaars ingezet bij de in-/uitrit van het terrein. De werkzaamheden nemen naar verwachting vier weken in beslag.

Parkeerterrein

Op dit moment wordt het terrein gebruikt om te parkeren. Het terrein wordt afgezet met hekken. Vanaf maandag 4 september, 07.00 uur, moet het parkeerterrein daarom geheel leeg zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio