14.9 C
De Bilt

Waterbazencheck: Hoe waterbewust ben jij?

Deze week startte de nieuwe campagne Waterbazen. Daarom lanceert Waterschap Drents Overijsselse Delta wij samen met alle andere waterschappen de Waterbazencheck. Speciaal bedoeld voor jongeren en jongvolwassenen. Zo komen ze erachter in hoeverre zij al waterbewust en dus een echte Waterbaas zijn.Waterbazencheck

Microplastics

De vragen uit de check gaan bijvoorbeeld over microplastics in shampoo, vet uit je koekenpan of wat er in je tuin of op je balkon groeit. Bij de uitslag krijgen deelnemers tips over waterbewuste keuzes. En kunnen ze meer te weten komen over wat de waterschappen doen. Ook valt er wat te winnen: prijzen waarmee je een nóg grotere Waterbaas kunt worden. Het invullen van de check kan in 2 minuten via waterbazencheck.nl.

Waterbewust

De publieksaanpak Waterbazen is een gezamenlijk initiatief van alle 21 waterschappen in Nederland. Met de campagne willen de waterschappen zo veel mogelijk Nederlanders betrekken bij hun werk. En ze prikkelen om zelf ook waterbewust bezig te zijn. Wat Waterbázen in het klein doen, doen waterscháppen in het groot.

De campagne is gestart in oktober 2020 en de huidige voorjaarspiek loopt tot en met 12 juni 2022. Meer weten? Kijk op de Waterbazen pagina Wat een Waterbaas!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio