22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Week van de opvoeding: Positieve Opvoeding

Olst-Wijhe – Van 1 tot en met 7 oktober is het de Week van de opvoeding. Tijdens deze week besteden organisaties door het hele land extra aandacht aan het gewone dagelijkse opvoeden, het stellen van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Olst-Wijhe organiseert een aantal activiteiten tijdens deze week met als thema Opvoeden is Samenspel.

Puberteit

In de puberteit verandert het lichaam van je kind. Onder invloed van hormonen verandert er veel in de hersenen en in het gedrag. Dit begint al in de laatste klassen van de basisschool.

Op de basisschool deed je nog veel samen met je kind, maar in de puberteit gaan kinderen steeds meer hun eigen weg. Loslaten is nu het sleutelwoord voor ouders. Dat is zeker geen eenvoudige taak. Juist nú, in deze leeftijdsfase, komt je kind meer en meer in aanraking met allerlei mogelijke gevaren en moeilijke situaties. Elke ouder krijgt in deze turbulente periode te maken met zorgen, angsten en twijfels. Pubers krijgen interesse in elkaar en nemen afstand van hun ouders. Ze zoeken hun eigen weg. Ze zetten zich soms af tegen ouders, school en maatschappij.

Cursus

Hoe weet je nu wat in deze fase goed werkt en bij je past? Deze tweedaagse cursus helpt je daarbij, zonder voor jou te bepalen hoe goed opvoeden eruit moet zien. Je krijgt praktische tips over het opvoeden van pubers en je bepaalt zelf hoe je die tips gebruikt. Je leert:

– gelukkige en zelfverzekerde kinderen groot te brengen
– probleemgedrag aan te pakken zodat het in het gezin voor iedereen prettiger wordt
– regels te gebruiken en routines te ontwikkelen die werken
– goed gedrag bij je kind te bevorderen
– goed voor jezelf te zorgen
– je zekerder over jezelf als opvoeder te voelen

Meedoen?

De cursus wordt gegeven op dinsdagavond 2 en 9 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in het Holstohus in Olst. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan tot 24 september via het secretariaat van Impluz, 0570-604900 of via info@impluz.nl. De cursus wordt door het CJG georganiseerd in samenwerking met Impluz. Kijk voor meer informatie over de Week van de opvoeding in Olst-Wijhe op https://cjg.olst-wijhe.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio