19.4 C
De Bilt

Werkgeversdienstverlening in Staphorst

Staphorst- De gemeente Staphorst heeft op vrijdag 17 november ondernemers in het zonnetje gezet vanwege de Dag van de Ondernemers. De gemeente Staphorst koos voor ondernemers die extra aandacht hebben voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Truckwash Werkgeversdienstverlening

Wethouder Krale bezocht allereerst Truckwash Staphorst. Eigenaar Bernard Keppel is een zeer jonge ondernemer met al een aantal vestigingen en ook mobiele mogelijkheden voor Truckwash. Hij heeft in Staphorst een persoon in dienst vanuit de participatiewet en momenteel wordt voor een andere vacature gekeken naar een geschikte kandidaat. De accountmanager van de gemeente Staphorst heeft hier een bemiddelende rol in tussen ‘kaartenbak’ en werkgever.

Noggus & Noggus

Vervolgens ging wethouder Krale naar kringloopwinkel Noggus & Noggus. Deze winkel geeft meerdere mensen een plek waardoor zij kunnen participeren, met als doel de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Dit gaat niet alleen op vrijwillige basis maar ook hebben zij betaalde functies die geschikt kunnen zijn voor deze groep. Beide ondernemers ontvingen een schildje voor hun inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen aan een baan. Wethouder Krale: ‘We werken als gemeente en werkgevers samen voor een groep mensen die wat hulp kan gebruiken bij het vinden van een baan. Daarom is het goed om zichtbaar de inzet van de ondernemers te waarderen als gemeente.’

Participatiewet
De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de wet is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen, op de arbeidsmarkt te laten instromen. Door ze een kans te geven, zijn ondernemers maatschappelijk verantwoord bezig en kunnen ze rekenen op passende ondersteuning en begeleiding. De bedrijven die zich hiervoor inzetten worden zeer gewaardeerd door gemeente Staphorst. Bent u ook een sociaal maatschappelijk ondernemer en heeft u een vacature of wilt u
meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Marijn Gerrits-Oosterveen, accountmanager bedrijven op 06 127 168 41 of via m.gerrits@staphorst.nl.
Vanuit www.daarwerkenweaan.nl is er een samenwerking gericht op werkgeversdienstverlening. En 17 november is uitgeroepen als de dag van de ondernemer door MKB Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio