16.1 C
De Bilt

Wijhe krijgt eigen basistraining Transitie op 13 en 14 oktober

Wijhe – Wereldwijd werd hij al vele honderden keren gegeven en nu ook in Wijhe: de basistraining Transitie van het internationale Transition Network. Op 13 en 14 oktober gaat een groep van maximaal 25 deelnemers gedurende een weekeinde aan de slag in het Langhuus,  Langstraat 29, Wijhe. De organisatie is in handen van Wijhe in Transitie en de trainersgroep van Transitie Nederland. Er is nog een aantal plekken beschikbaar. Ook deelnemers van buiten Wijhe zijn welkom.

Samen met Olst in transitie

Naast Wijhenaren doen bijvoorbeeld ook mensen mee die recentelijk zijn aangehaakt bij een van de werkgroepen van de Olster zusterorganisatie van Wijhe. En niet voor niets, want de training gaat in op  heel praktische vragen als: Wat ‘doe’ je in Transitie? Waar komt het concept vandaan, hoe werkt het en wat kun je er mee? Hoe vorm je een effectieve initiatief- of werkgroep en welke middelen en methoden kun je gebruiken in je eigen woonplaats? Na afloop van de training beschikken de deelnemers over een volle gereedschapskist met methoden, middelen en praktische ervaring; een stevige basis om lokaal mee aan de slag te gaan.

Praktische handvatten voor iedereen

De training is niet alleen voor wie actief is of wil gaan worden bij een lokaal initiatief zoals Wijhe in Transitie. Hij biedt namelijk  praktische handvatten  voor iedereen die aan de slag wil (zijn) met de kanteling naar een duurzame samenleving, op welk terrein dan ook. Dat kan dus ook binnen je werk, in je eigen straat of buurt, bij andere organisaties, instellingen en overige sociale verbanden.

Doel: een enrgie- en klimaatneutraal dorp

Overigens zijn dit allemaal zaken die de initiatiefgroep van Wijhe in Transitie graag wil ondersteunen. Het uiteindelijke doel van hetinitiatief is om te komen tot een energie- en klimaatneutraal dorp, dat onder meer in zijn voedselvoorziening grotendeels zelfvoorzienend is. Wijhe in Transitie wil ook toewerken naar een duurzame, sterk lokaal gerichte economie, en stimuleren dat Wijhenaren nog meer dan nu in allerlei plaatselijke initiatieven met elkaar samenwerken.

Informatie en aanmelden

De training vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 oktober van 9:00 tot 17:00 uur. Deelname kost 35 euro per persoon.  De training wordt gegeven door Paul Hendriksen, landelijk Transitietrainer en lid van het Olster Transitie-Kernteam. Voor opgave kan men een online formuliertje invullen.

Voor vragen is de organisatie bereikbaar via wijhe.in.transtie@gmail.com, of de telefonisch op 0570-595831. Meer informatie is ook te vinden op de website www.wijhe-in-transitie.nl . Na aanmelding krijgen de deelnemers nadere details toegestuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio