20.3 C
De Bilt

Workshop Bijbelverhalen vertellen in Zwolle

Zwolle – Productiehuis De Verhalenboot organiseert samen met De Vertelacademie zaterdag 9 februari een workshop Bijbelverhalen vertellen in de Statenzaal te Zwolle. De workshop richt zich op leerkrachten, bibliothecarissen, welzijnswerkers, theologen, sprekers, grootouders, verhalenvertellers en andere liefhebbers van verhalen.

Bijbelverhalen

De verhalen uit de Bijbel onderscheiden zich in hun kern niet van alle andere verhalen. Ze zijn op veel verschillende manieren te interpreteren en spelen het nog steeds klaar om discussie op te roepen. Voor iemand die deze verhalen op een levendige manier voor het voetlicht wil brengen, ligt de uitdaging, een vorm te vinden die het verhaal betekenis kan geven binnen de veranderende wereld waarin we leven. Ervaring met het vertellen van (korte) verhalen is gewenst.

De workshop

In deze workshop leer je hoe je het vertellen van een Bijbelverhaal kunt aanpakken, ongeacht je achtergrond. Over Bijbelverhalen zijn veel meningen, ideeën en interpretaties. Waar begin je? Je herinnert je misschien de verhalen uit je jeugd. Jonas in de walvis, Daniel in de leeuwenkuil, Jezus die over het water loopt, Adam en Eva. Verhalen waar je als kind ademloos naar kon luisteren, maar waarvan je je nu afvraagt, waar gaat dit eigenlijk over. Kan ik dit zo nog wel vertellen? En hoe dan wel?

Over de workshopdocente

De workshop wordt verzorgd door de Vertelacademie, de vaste partner van Productiehuis De Verhalenboot als het gaat om scholing van vertellers. Docent is Peterine Kooijmans. Zij is dramadocente en studeerde in 2015 af aan de Vertelacademie met een voorstelling waarin een drietal vrouwen uit de Bijbel centraal staan. Bijbelverhalen vertellen, zaterdag 9 februari 2019, 10.00-17.00 uur.
Meer informatie en inschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio