7.7 C
De Bilt

Zelfmoord met tie-wrap zwartrijder voorkomen door controleurs

Zwolle – Gisteravond wisten twee conducteurs te voorkomen dat een zwartrijder zichzelf wurgde met een tie-wrap. De man werd op het traject Zwolle-Kampen betrapt op zwartrijden. 
Een van de controleurs had een mesje waarmee hij de man kon los snijden.

Zwartrijder

Een getuige, Robbert-Jan Plaizier zag het gebeuren. Hij verteld dat hij de man iets heeft horen zeggen als ‘vermoord me maar’. De man had iets later de tie-wrap om zijn nek. Gelukkig werd hij daarvan bevrijd door de controleurs.

Jasper Plender, woordvoerder van vervoersbedrijf Keolis Nederland zegt dat de zwartrijder is overgedragen aan de politie. “Wat er precies met hem gebeurt, weten wij nu nog niet. De controleurs hebben eerst hun verhaal gedaan aan de politie, daarna zijn ze opgevangen door collega’s.”
Hij durft nog niet te zeggen of de controleurs vandaag weer aan het werk gaan.  “Dat is ook afhankelijk van henzelf, of ze dat alweer willen.”

Hulpverlening

Plender denkt niet dat de man voor het zwartrijden nog een boete krijgt “Volgens mij is het op het moment zelf niet eens zover gekomen dat er een boete is uitgeschreven. En dan nog, in dit soort situaties is hij net zo goed een slachtoffer. Daar moeten we coulant mee omgaan.”

Volgens de woordvoerder van de politie Oost-Nederland is de zwartrijder overgedragen aan de hulpverlening. “Dat is gebruikelijk bij gevallen van poging tot zelfdoding.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio