17.4 C
De Bilt

Zwanger of net bevallen? Kom naar de Baby- en Peutermarkt op 17 juni De Meenthe in Steenwijk

Steenwijk – Als je zwanger bent of je hebt net een kind gekregen, dan moet er opeens veel geregeld worden. Er komt veel op je af. Waar haal je alle informatie vandaan? Op zaterdag 17 juni is er in De Meenthe in Steenwijk een Baby- en Peutermarkt voor aankomende en nieuwe ouders. Je kunt hier alles vinden rondom zwangerschap, geboorte en de periode erna. Verschillende organisaties zijn beschikbaar met hun kennis en informatie.

Vragen stellen en informatie halen over zwangerschap en geboorte

Er zijn standjes waar je antwoord kunt vinden op vragen als: hoe regel ik een goede dagopvang, welke financiële ondersteuning is er, wat kan ik doen rondom bewegen van kinderen? Of: wat als de zwangerschap of geboorte niet is verlopen zoals gewenst of verwacht? De aandacht voor dit onderwerp is groeiende, omdat dit zeker bij een kwart van de moeders het geval is geweest.

Er staat iemand op de markt van het Mama-café, en iemand die alles kan vertellen over draagdoeken of over voorlezen. Daarnaast worden er draagdoeken met een grote korting verkocht, en is er tweedehands baby- en peuterkleding te koop. En is er een prijsvraag waar je boeken kunt winnen, of zelfs een draagdoek.

Er zijn natuurlijk ook activiteiten voor de jongste kinderen: een ballenbak, een ballonnenartiest, een boekenhoek, een beweegparcours en de kinderen kunnen zich laten schminken.

De eerste duizend dagen van een kind

Er is in de afgelopen tientallen jaren veel onderzoek gedaan naar de eerste duizend dagen van een kind. Deze periode, inclusief de conceptie en de zwangerschap is de basis van een leven. Als we in deze eerste tijd goede zorg en aandacht kunnen bieden voor het kind, de moeder en de vader, dan heeft dat een positief effect op het leven van het kind. Op deze markt kunnen we iets van deze kennis delen.

Samen voor Ryan

De markt wordt georganiseerd door Samen voor Ryan. Samen voor Ryan is een initiatief vanuit de gemeente Steenwijkerland, waarin veel organisaties die te maken hebben met kinderen in ontwikkeling bij aangesloten zijn. De bedoeling is om kennis te delen, deze kennis te vertalen naar de praktijk en daarin samen te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio