21.1 C
De Bilt

Groei Vooruit helpt inwoners Regio Zwolle ontwikkelen tijdens coronacrisis

Zwolle – Corona heeft de arbeidsmarkt op z’n kop gezet. Veel inwoners hebben of dreigen – zonder overheidssteun aan bedrijven – hun werk te verliezen. Naast steun voor bedrijven is er in Regio Zwolle ook steun voor individuele werkzoekenden en werkenden die zich willen blijven ontwikkelen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten: Groei Vooruit.

Regio Zwolle

Groei Vooruit is onderdeel van ‘Upgrade jezelf Regio Zwolle’ en biedt inwoners van Regio Zwolle tijdens de coronacrisis gratis persoonlijke werk- of loopbaancoaching en daarmee kans op een betere toekomst. En heb je om- of bijscholing nodig, dan betaalt Groei Vooruit die scholing.
En dat voorziet duidelijk in een behoefte, bleek uit een eerste proefperiode waarin individuen zich konden melden bij Upgrade jezelf. Meer dan 1.400 inwoners hebben zo de weg naar hulp gevonden, wat tot de uitreiking van 300 scholingsvouchers heeft geleid. Om nu structureel nog meer inwoners te bereiken met dit initiatief is Groei Vooruit in het leven geroepen, met de bijbehorende website groeivooruit.nl.

Gratis om- en bijscholing én loopbaancoaching

“Lang niet iedereen die tijdens deze crisis zijn baan heeft verloren of dreigt te verliezen weet waar hij of zij naar toe wil”, zegt de Zwolse wethouder René de Heer, die tevens voorzitter is van de arbeidsmarktregio Zwolle. “Zeker als je lange tijd met plezier in een bepaalde sector gewerkt hebt en juist daar veel banen verdwijnen, dan overkomt het je als het ware. Terwijl snelheid juist heel belangrijk is om de stap naar werk soepel te kunnen maken. Hoe langer je eruit ligt, hoe moeilijker het wordt”, vervolgt De Heer. “Daarom biedt Groei Vooruit gratis persoonlijke werk- of loopbaancoaching. Ook geeft Groei Vooruit advies over welke opleiding je nodig hebt om uiteindelijk een stap te kunnen maken naar een kansrijke sector. Zoals de zorg, het onderwijs of de techniek. Groei Vooruit betaalt geschikte opleidingen zodat iedereen kans op werk maakt. We verwachten dan wel dat mensen zich inzetten voor die opleidingen, bijvoorbeeld door er tijd voor vrij te maken.”

Groei Vooruit is voor iedereen

Groei Vooruit wil iedereen in Regio Zwolle tijdens de coronacrisis de kans geven om een stap te maken. De meeste mensen kunnen op de site groeivooruit.nl zelf uitzoeken wat ze nodig hebben. Of welk werk het best aansluit bij hun mogelijkheden. Door een afspraak te maken met een werk- of loopbaancoach of door bij- en omscholing te regelen. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben, is er een aparte persoonlijke benadering. Zij worden stap voor stap begeleid bij het vinden van (nieuw) werk.

Groei Vooruit is onderdeel van Upgrade Jezelf in Regio Zwolle

Groei Vooruit biedt inwoners juist nu een kans om een stap te maken. Het is onderdeel van het initiatief ‘Upgrade jezelf in Regio Zwolle’. Dit samenwerkingsinitiatief werkt al langer aan een vitale arbeidsmarkt. Dat is gunstig voor inwoners, ondernemers én de regio als geheel. Ondernemers zien dat hun medewerkers bijleren. Zij kunnen hun functie hierdoor beter vervullen of doorgroeien naar een andere functie. Ondernemers kunnen na de crisis beter opgeleide mensen aannemen. Uiteindelijk neemt zo de aantrekkingskracht van de hele regio toe en dus groeit het welzijn en de welvaart van iedereen.

De groeiregio van Nederland

Groei Vooruit is een initiatief van een brede samenwerking van 20 regiogemeenten, 4 provincies, Rijk, werknemers- en werkgeversorganisaties, vakbonden, onderwijs en het UWV Werkbedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio