Sportkampioenen KDO-Sport gehuldigd in Hellevoetsluis

Hellevoetsluis – Sportkampioenen Charlize Klop en Sem van Heeswijk zijn op donderdag 1 oktober gehuldigd door wethouder Peter Schop. De jonge Hellevoetse turners kregen de huldiging voor hun prestaties in het sportseizoen 2019. Vanwege de coronamaatregelen heeft de huldiging in klein gezelschap plaatsgevonden.

Mooie prestaties sportkampioenen

Bij de eerste kwalificatie won Charlize zilver bij de meerkamp. Bij de tweede kwalificatie, halve finale en tijdens de meerkampfinale (NK) op 15 juni 2019 werd ze 4e van Nederland. Op zondag 16 juni 2019 turnde ze de toestelfinales sprong, vloer en balk. Bij de sprong en vloer werd ze 6e en op de balk haalde ze het hoogste cijfer van haar niveau, waarmee Charlize Nederlands kampioen werd op de evenwichtsbalk in de 1e divisie jeugd.

Nederlands kampioen

Sem liet in het weekend van 25 mei 2019 een uitzonderlijke prestatie zien. Hij werd niet alleen Nederlands kampioen op twee toestellen, maar haalde ook het hoogste aantal punten op de meerkamp en won een medaille op alle toestellen.

Toestelfinales

Sem had zich geplaatst voor de meerkamp en de toestelfinales. Bij de plaatsingswedstrijden haalde hij al een aantal medailles door hele hoge scores te laten zien. Ook won Sem de gouden medaille met een hoge score op de rekstok. Daarmee mag hij zich in het jaar 2019 (en vanwege corona ook in 2020) Nederlands kampioen allround in de 3e divisie noemen. Afgelopen zondag mocht Sem opnieuw zijn oefeningen laten zien op ringen, sprong en rekstok en haalde daarbij ook nog eens 2 gouden medailles.

Trots op jonge Hellevoetse kampioenen

Wethouder Sport, Peter Schop, reageerde trots op de prestaties van de jonge kampioenen. ,,Hele knappe prestaties van deze jonge sporters. Daar is ontzettend veel inzet en doorzettingsvermogen voor nodig. Ik ben ontzettend trots op Charlize en Sem, maar natuurlijk ook op KDO-Sport en de ouders die de begeleiding mogelijk maken. Allemaal van harte gefeliciteerd!’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img