15 C
De Bilt

Af en toe zon en een winterse bui

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Door sneeuwresten is het in Noord-Brabant eerst nog plaatselijk glad. Vanaf vanavond opnieuw op veel plaatsen gladheid door winterse buien of bevriezing van natte wegen (code geel).

Vanmiddag schijnt af en toe de zon en is er kans op een enkele winterse bui. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C, maar in een winterse bui daalt de temperatuur richting 0°C en kan het plaatselijk even glad zijn. De wind is westelijk en zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig.
Vanavond valt er met name in het westen en zuiden plaatselijk nog een winterse bui. Het gaat licht vriezen waardoor het op meerdere plaatsen glad kan worden. De zuidwestenwind is matig, aan zee is de wind west en vrij krachtig.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt. Later komen er vooral in het noordwesten weer buien voor, deze kunnen een winters karakter hebben en ook onweer is daarbij mogelijk. De minimum temperatuur blijft vlak aan zee rond de 4°C, verder landinwaarts -2 tot -3°C. Door bevriezing van natte weggedeelten kan het op veel plaatsen glad worden. Er is weinig wind.

Morgenochtend trekken de winterse buien langzaam verder naar het zuidoosten, onweer blijft daarbij mogelijk. Vooral in het oosten kan plaatselijk een sneeuwdek van enkele centimeters ontstaan en dus gladheid. De wind wordt matig en komt in de loop van de ochtend uit verschillende richtingen.
Morgenmiddag overheerst de bewolking en vallen er buien die vooral in de oostelijke helft winters van karakter zijn. Plaatselijk kan de sneeuw daar blijven liggen en gladheid veroorzaken. De veranderlijke wind is matig, vlak aan zee vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind van het noorden uit naar noordoost. De middagtemperatuur ligt rond de 3°C
Morgenavond trekken de (winterse) buien naar het zuiden weg en wordt het op steeds meer plaatsen droog. In de loop van de avond gaat het weer vriezen en wordt het door bevriezing van natte weggedeelten weer plaatselijk glad. De matige wind wordt geleidelijk overal noordoost. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/01/2023 11.30 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio