0.6 C
De Bilt

Afnemende wind, geleidelijk droog. Donderdag langdurig regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht valt er in het noordwesten en noorden af en toe (mot)regen, verder is het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind uit het zuidwesten is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanochtend overheerst op veel plaatsen de bewolking met slechts af en toe zon. In het noordwesten is er meer bewolking en in het noordwestelijk kustgebied is nog wat motregen mogelijk. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Vanmiddag zijn er in het zuidoosten flinke perioden met zon, in het noordwesten is er meer bewolking. Het blijft overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit een zuidelijke richting. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.
Vanavond komen er steeds meer opklaringen en blijft het droog. De zuidenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.

Komende nacht is het eerst droog. Pas aan het einde van de nacht kan het in het westen af en toe gaan regenen. Het is een zachte nacht met aan het einde van de nacht op veel plaatsen nog een graad of 18. De wind komt uit het zuiden en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.

Morgenochtend schijnt de zon in het oosten misschien nog even. Elders begint de ochtend al bewolkt. Van het westen uit wordt de bewolking steeds dikker en gaat het regenen. Alleen in het uiterste oosten blijft het tot de middag droog. De zuidelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6. Aan het einde van de ochtend draait de wind in het westen naar west en neemt af naar zwak tot matig.
Morgenmiddag is het bewolkt en regent het langdurig. Soms regent het stevig door en in het zuidoosten is er ook een kleine kans op onweer. In het uiterste oosten wordt het nog 21°C, in de regen daalt de temperatuur naar ca. 16°C. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.
Morgenavond regent het nog steeds. In het noordoosten blijft het de hele avond regenen. Elders wordt het van het zuidwesten uit geleidelijk droog, met nog een enkele bui langs de westkust. Eerst is er weinig wind, in de loop van de avond wordt de wind zuidwest en zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/09/2023 00.00 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio