10 C
De Bilt

Bewolkt en droog. Vannacht in het zuidoosten kans op gladheid

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In de nacht naar donderdag en donderdagochtend gladheid door sneeuw in Limburg (code geel).

Vanochtend is het zwaar bewolkt maar blijft het droog. De wind neemt toe naar matig en gaat uit een zuidelijke richting waaien.
Vanmiddag blijft het bewolkt en is het droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 5°C in het noordwesten en rond 0°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. In het noordelijk kustgebied neemt de wind toe naar vrij krachtig.
Vanavond gaat het in het noorden en westen regenen. In het zuidoosten blijft het nog droog. De zuidwestenwind is zwak tot matig. In de kustgebieden waait een vrij krachtige wind uit een noordelijke richting.

Komende nacht valt er overal af en toe regen. In het zuidoosten valt ook sneeuw en met name in Limburg kan dat voor gladde wegen zorgen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 5°C in het noordwestelijk kustgebied en rond het vriespunt in het zuidoosten van het land. De wind gaat uit het noordwesten waaien en is zwak tot matig. In de westelijke kustgebieden is de noordelijke wind af en toe krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het in het zuidoosten bewolkt met wat (natte) sneeuw. Daardoor kan het vooral in Zuid-Limburg nog glad zijn. In de rest van het land is er af en toe zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit een noordelijke richting en is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.
Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt en is er kans op een kortdurende, lichte bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het westen tot 1°C in Zuid-Limburg. De noordelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. De noordelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/01/2023 07.02 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio