14.7 C
De Bilt

Bewolkt en enkele buien, in het zuiden en oosten pittige onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag en vanavond in het zuiden en oosten enkele stevige onweersbuien met veel regen.

Vanmiddag overheerst de bewolking. In het midden en zuiden komen buien voor. Vooral in het zuidoosten kunnen deze stevig uitpakken met onweer en veel regen in korte tijd met kans op lokale wateroverlast. Ook hagel is mogelijk. In het noorden blijft het overwegend droog met in het Waddengebied plaatselijk mist. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het Waddengebied tot 17°C in het oosten en zuidoosten. De wind is westelijk en zwak tot matig.
Vanavond beperken de buien zich steeds meer tot het zuidoosten en wordt het uiteindelijk op de meeste plaatsen droog. De zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen neemt af en aan het einde van de avond is er weinig wind.

Komende nacht kan er vooral in het oosten plaatselijk nog een bui voorkomen. Op andere plaatsen blijft het overwegend droog en kan plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. Er is weinig wind.

Morgenochtend lost eventueel aanwezig mist geleidelijk op en kan later de zon er af en toe bij komen. Plaatselijk komt een bui voor. Er staat weinig wind.
Morgenmiddag schijnt de zon af en toe en komen op meerdere plaatsen buien tot ontwikkeling. Vooral in het zuidwesten kan het daarbij soms ook onweren. De middagtemperatuur wordt ongeveer 18°C, in het Waddengebied enkele graden lager. Eerst is er weinig wind, later wordt de wind zwak tot matig uit het noordoosten.
Morgenavond neemt van het oosten uit de bewolking geleidelijk weer toe. Verder kan er nog steeds een enkele bui voorkomen. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoost. Langs de westkust en op het IJsselmeer kan de wind vrij krachtig worden. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 10/05/2023 16.19 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio