15.6 C
De Bilt

Bewolkt en meest droog, van het westen uit zonnige perioden

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend zijn er in het westen zonnige perioden, elders is het aanvankelijk bewolkt. In de loop van de dag breiden de opklaringen zich langzaam verder oostwaarts uit, in het noordoosten blijft het waarschijnlijk de hele dag bewolkt. Het blijft op de meeste plaatsen droog, alleen in het (noord)oosten kan er misschien wat lichte (mot)regen vallen. De maxima lopen uiteen van 22°C in het zuidwesten tot 16°C in het noordoosten. De wind is matig en komt uit een noordwestelijke richting, in de avond neemt de wind af naar zwak maar blijft matig aan de kust en op het IJsselmeer.

In de nacht naar maandag zijn er in het westen brede opklaringen terwijl het in het oosten overwegend bewolkt blijft. Het blijft droog en de minimumtemperatuur ligt in het westen rond 9°C en in het oosten koelt het af tot 12°C. De noord- tot noordwestelijke wind is zwak, aan de kust en op het IJsselmeer matig.

Maandag overdag zijn er in het westen zonnige perioden terwijl in het oosten aanvankelijk nog veel bewolking voorkomt. In de loop van de dag ontstaan er in het oosten opklaringen en zal ook daar van tijd tot tijd de zon te zien zijn. Het blijft overwegend droog en de maximumtemperatuur is ongeveer 22°C. De overwegend noordelijke wind blijft landinwaarts zwak, in de kustprovincies en op het IJsselmeer trekt de wind in de loop van de dag aan naar matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 06/06/2021 05.57 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio