2.1 C
De Bilt

Bewolkt en overdag regen en vrij veel wind, in de middag opklarend

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het op de meeste plaatsen bewolkt en droog. Aan het einde van de nacht gaat het in het Waddengebied regenen. De zuidwestelijke wind is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig. Geleidelijk neemt de wind langs de kust verder toe naar krachtig, 6 Bft, in het Waddengebied mogelijk hard, 7 Bft. De minimumtemperatuur ligt tussen de 2°C in Zuid-Limburg tot 6°C langs de kust. Er staat een matige, in het noorden vrij krachtige zuidwestenwind. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig, 6 Bft en in het Waddengebied soms hard, 7 Bft.

In de ochtend is het bewolkt en trekt het gebied met regen en motregen van noordwest naar zuidoost over het land. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. In de avond trekken er weer enkele buien over. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De matige tot vrij krachtige, langs de kust krachtige wind, is aanvankelijk zuidwest, maar draait gedurende de dag naar west tot noordwest en neemt daarbij geleidelijk in kracht af.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en kan aanvankelijk nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur varieert van ca. 2°C landinwaarts tot 6°C vlak aan zee. De west tot noordwestenwind is matig, vlak aan zee af en toe vrij krachtig.

Vrijdagochtend zou er in het zuidoosten lokaal mist kunnen voorkomen. Verder hebben we een afwisseling van zon en bewolking en is het droog. In de tweede helft van de middag en in de avond neemt de bewolking weer toe. De maximumtemperatuur ligt rond de 8°C. De wind draait geleidelijk van west tot noordwest naar zuidwest en is matig, aan zee vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/01/2022 00.49 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio