2.1 C
De Bilt

Bewolkt en overwegend droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het bewolkt en op de meeste plaatsen droog. De temperatuur ligt landinwaarts rond 2°C, langs de kust enkele graden hoger. De wind is boven land zuidwestelijk en zwak tot matig, 2-3 Bft, aan zee is de wind west en matig, 4 Bft, in het Waddengebied soms vrij krachtig, 5 Bft.

Overdag blijft het bewolkt en vooral in de ochtend is er plaatselijk lichte motregen mogelijk. De maxima lopen uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C in het noordwesten. De wind is zuidwest, aan de kust west tot zuidwest, en neemt boven land toe naar matig, langs de kust naar vrij krachtig. In de avond neemt de wind verder toe en wordt langs de kust krachtig, 6 Bft, in het Waddengebied mogelijk hard, 7 Bft.

In de nacht naar donderdag is er vrij veel bewolking en is het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt tussen de 2°C in het zuidoosten tot 6°C in het noordwesten. Er staat een matige, in het noorden vrij krachtige zuidwestenwind. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig, in het Waddengebied soms hard.

Donderdagochtend is het bewolkt en trekt er een gebied met regen en motregen van noordwest naar zuidoost over het land. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. In de avond trekken er weer enkele buien over. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De matige tot vrij krachtige, langs de kust krachtige wind is aanvankelijk zuidwest maar draait gedurende de dag naar west tot noordwest en neemt daarbij geleidelijk af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 26/01/2022 05.15 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio