10.4 C
De Bilt

Bewolkt en regen, later buien en veel wind

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend neemt de bewolking van het westen uit toe en gaat het regenen, in het zuidoosten blijft het nog tot halverwege de ochtend droog. Later in de ochtend gaat de neerslag meer over in enkele losse buien. In de loop van de middag worden deze buien intensiever en dan is er ook onweer mogelijk. Het wordt ongeveer 17°C. De zuidwestenwind is boven land matig en soms vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de kustgebieden kunnen daarbij vooral later in de middag en aan het begin avond zware windstoten voorkomen tot ca. 80 km/uur.

In de loop van de avond trekken de buien oostwaarts weg maar later gaat het in het zuiden weer regenen. In de nacht naar donderdag regent het van tijd tot tijd stevig door en een enkele klap onweer is daarbij niet uitgesloten. De minima liggen rond 11 °C. De zuidwestenwind neemt in de loop van de nacht toe naar (vrij) krachtig boven land, langs de westkust en boven het IJsselmeer naar hard, mogelijk stormachtig, 7-8 Bft. Langs de westkust en bij buien boven land zijn er windstoten mogelijk van 75-90 km/u.

Donderdagochtend trekt de regen naar Duitsland weg. In de middag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en trekken er vooral in het noorden buien over. De temperatuur blijft overdag steken bij 11-12 °C. De wind draait in de ochtend naar west tot noordwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer hard, 7 Bft. Langs de kust zijn nog steeds windstoten mogelijk van 75-90 km/u. In de avond neemt de wind geleidelijk af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/10/2021 06.03 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio