26 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Bewolkt en regenachtig, in het noorden ook droog. Morgen veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is bewolkt met motregen. In het noorden overheersen de droge perioden. In de middag is de zon mogelijk even te zien. Met maximumtemperaturen tussen 7 in het zuidoosten en 10°C in het westen is het een stuk zachter dan afgelopen dagen. De westelijke wind is meest matig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en in de ochtend langs de kust mogelijk af en toe hard, 7 Bft. Vanmiddag neemt de wind tijdelijk wat af. In de avond draait de wind naar zuidwest en neemt dan weer toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. De temperatuur daalt niet en ligt rond 8 °C De wind is matig, van het westen uit geleidelijk toenemend naar vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft, langs de kust en boven het IJsselmeer mogelijk hard, 7 Bft.

Woensdag overdag is het aanvankelijk bewolkt en in de ochtend trekt een gebied met regen van west naar oost. Daarna komen er opklaringen, afgewisseld door buien. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig en langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft, en in de middag tijdelijk stormachtig, 8 Bft. Landinwaarts komen er windstoten voor rond 60 km/u, in de kustgebieden tot ca. 75 km/u en in het noordelijk kustgebied in de middag rond 90 km/u. In de loop van avond draait de wind naar het noordwesten en neemt dan geleidelijk af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/11/2021 11.27 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio