-2.1 C
De Bilt

Bewolkt en vooral vanmiddag regen. Vanavond buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is bewolkt en er valt van tijd tot tijd (mot)regen. Vanmiddag trekt een gebied met regen van noordwest naar zuidoost, in het noordoosten kan daar natte sneeuw bij zitten. In de avond klaart het op en trekken er enkele buien over, in het noordelijk kustgebied mogelijk met onweer, korrelhagel of natte sneeuw. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C, in de middag daalt de temperatuur in de regen naar ca. 3°C. De zuidwestenwind neemt toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, 6-7 Bft, aan zee. Tijdens de passage van de regenzone komen vooral in het zuidoosten windstoten van ongeveer 65 km/u voor. Daarna draait de wind naar noordwest en neemt boven land iets af.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen maar in het noorden en oosten trekt eerst nog af en toe een winterse bui over. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C vlak aan zee en iets boven het vriespunt in het zuidoosten en oosten. De westelijke wind is zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard.

Zaterdag overdag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen regenen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C en de zuidwestelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig, later hard. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/02/2022 12.03 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio