11.8 C
De Bilt

Bewolkt, lokaal (mot)regen. Vooral in de middag zon en meest droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het op veel plaatsen bewolkt. In het zuiden en midden kan plaatselijk lichte (mot)regen vallen. De minima liggen rond 14°C, in een spaarzame opklaring kan het 10°C worden. De westelijke wind is zwak tot matig.

De ochtend begint op veel plaatsen bewolkt en vooral in het midden en zuiden valt plaatselijk lichte (mot)regen. In het noorden komen enkele opklaringen voor. In de loop van de middag komt op steeds meer plekken de zon tevoorschijn. In het oosten is er nog kans op een lichte bui. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het Waddengebied tot 23°C plaatselijk in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige westelijke wind. In de avond wordt de wind zwak en veranderlijk.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er brede opklaringen. Met name in het noorden en oosten kan er op veel plaatsen mist ontstaan. De minima liggen tussen 13°C in Zeeland en 8°C in het noorden. De wind is zwak, overwegend uit een richting tussen oost en zuidoost.

Zaterdag overdag lost de mist snel op en begint de dag op de meeste plaatsen zonnig. In de loop van de dag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en in de middag is er in het zuidwesten en westen kans op enkele buien, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan zee tot plaatselijk 26°C in het midden en zuiden. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost, later op de dag wordt de wind variabel. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 02/07/2021 04.38 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio