Bewolkt. Overdag geleidelijk perioden met zon. Maandag buien en wind

kaart verwachtingen Vandaag nacht - Regio OnlineVerwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het bewolkt, alleen in het zuidoosten zijn er eerst nog opklaringen. De minimumtemperatuur varieert van 6°C vlak aan zee tot 2°C in het zuidoosten. De wind neemt af naar zwak tot matig en draait naar noordwest.

Overdag is het eerst bewolkt. In de middag komt er vanuit het westen meer ruimte voor de zon. Het blijft droog. De wind draait naar west en neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied naar vrij krachtig. De middagtemperatuur ligt tussen 8 en 13°C.

In de nacht naar maandag is er eerst weinig bewolking. In de loop van de nacht raakt het van het noorden uit bewolkt en trekt een gebied met (buiige) regen zuidoostwaarts. De minima liggen rond 5°C. De wind is westelijk, matig, aan de kust krachtig of hard. In de loop van de nacht draait de wind in het noorden en midden naar noordwest.

Maandag overdag trekt de regenzone snel zuidwaarts en klaart het op. Van het noordwesten uit volgen al snel buien, die gepaard gaan met hagel en (natte) sneeuw en lokaal komt ook onweer voor. De buien worden afgewisseld door felle opklaringen. De maxima liggen rond 7°C, maar in intensieve buien daalt de temperatuur naar enkele graden boven nul. De noordwestenwind is vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig en aan zee krachtig tot hard, in het Waddengebied later stormachtig, 8 Bft. Vooral bij buien komen zware windstoten voor tot ongeveer 85 km/uur. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/04/2021 00.48 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag nacht - Regio Online kaart verwachtingen Vandaag dag - Regio Online kaart verwachtingen Morgen nacht - Regio Online kaart verwachtingen Morgen dag - Regio Online 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img