11.5 C
De Bilt

Bewolkt. Vandaag veel regen, morgen vooral in de zuidelijke helft buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag valt er in vrijwel het hele land regen, soms regent het flink door. In het oosten en noordoosten komen enkele buien voor, mogelijk met onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het zuidwesten tot ca. 20°C in het uiterste oosten. Er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen.
Vanavond regent het eerst in het hele land, in het zuidwesten wordt het in de loop van de avond droger. De wind uit zuidelijke richtingen wordt matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Komende nacht trekt de meeste regen naar het noordoosten weg en volgen er nog enkele buien. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit richtingen tussen zuid en west en is overwegend matig.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt. Plaatselijk valt regen of een bui. Later in de ochtend worden de buien in het zuidwesten wat zwaarder en talrijker en is ook onweer mogelijk. De wind komt uit westelijke richtingen en is matig.
Morgenmiddag is het zwaar bewolkt. In de zuidelijke helft van het land komen plaatselijk stevige buien tot ontwikkeling, mogelijk met onweer. In het noorden blijft het overwegend droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14°C langs de noordwestkust tot 17°C in het oosten. De wind is westelijk en zwak tot matig.
Morgenavond nemen de buien van het zuiden uit af en wordt het uiteindelijk op de meeste plaatsen droog. De zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen neemt af en aan het einde van de avond is er weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 09/05/2023 15.05 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio