9.8 C
De Bilt

Bewolkt, vanuit het zuidwesten regen. Zondag later zonnig en warm

Verwachting voor vandaag en morgen

Van het zuidwesten uit wordt de bewolking snel dikker en gaat het regenen. In het noordoosten kan aanvankelijk de zon nog af en toe tevoorschijn komen. De regen trekt verder over het land en verlaat in de avond het noordoosten. De meeste regen valt in de noordwestelijke helft van het land. In de avond klaart het van het zuiden uit op. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noordelijk kustgebied tot 16°C aan het eind van de dag in het zuiden van het land. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later mogelijk krachtig.

Komende nacht is er weinig bewolking en is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 12°C in het zuidwesten. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Zondagochtend raakt het van het zuidwesten uit weer bewolkt en trekken er enkele (onweers)buien vooral over het westen en midden van het land noordoostwaarts. Bij deze buien kan hagel voorkomen, kan er veel neerslag in korte tijd vallen en lokaal zijn er windstoten mogelijk. De buien verlaten aan het begin van de middag het noorden van het land, waarna er de rest van de middag veel ruimte is voor de zon. Het wordt een warme dag. In de late avond trekken vanuit het zuiden enkele pittige buien, mogelijk met hagel en onweer, over het westen van het land noordwaarts. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 26°C in het zuidoosten van het land. De zuidelijke wind is overwegend matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 08/05/2021 11.43 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio