6.1 C
De Bilt

Buien, eerst met kans op onweer en veel regen. Later zonnig en droog

kaart verwachtingen Vandaag nachtVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen in het oosten tot halverwege de nacht enkele onweersbuien met plaatselijk veel regen in korte tijd (code geel).

Vannacht komen vooral in het noordwesten, oosten en zuidoosten enkele buien voor, plaatselijk nog met onweer en kans op veel neerslag. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind gaat uit het noorden waaien en neemt boven land toe naar matig, langs de kust naar krachtig, windkracht 6. Op de Wadden wordt de wind mogelijk hard, windkracht 7.

Vanochtend is er vrij veel bewolking. Met name in de noordelijke helft komen nog enkele buien voor. De noordenwind is boven land matig, aan de (west)kust is de wind eerst nog krachtig of hard. Later neemt de wind af naar vrij krachtig, windkracht 5.
Vanmiddag verdwijnt de meeste bewolking en volgen er zonnige perioden. In het zuiden van Limburg valt misschien nog een bui, maar verder blijft het droog. Het wordt een stuk minder warm dan de afgelopen tijd met maximumtemperaturen tussen 17 en 21°C. De wind uit het noorden is matig.
Vanavond is het helder en droog. Het koelt snel af, aan het einde van de avond ligt de temperatuur rond 10°C. De wind is zwak tot matig.

Komende nacht zijn er opklaringen en blijft het droog. Plaatselijk kan zich een mistbank vormen. In het noorden en oosten koelt het flink af, met minimumtemperaturen rond 8°C. Elders liggen de minima rond 12°C. Er staat weinig wind.

Morgenochtend is het zonnig en droog. Landinwaarts staat er weinig wind, langs de kust is de zuidenwind matig.
Morgenmiddag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. De middagtemperatuur komen uit op ongeveer 21°C. Landinwaarts staat er weinig wind, langs de kust is de zuidenwind matig.
Morgenavond is het vrij helder en droog bij weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/09/2023 22.29 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag nacht kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio