3.6 C
De Bilt

Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Vandaag zijn er talrijke buien, met name in het noorden mogelijk met onweer. Verder is de zon vooral in de loop van de middag af en toe te zien. De temperatuur blijft steken bij 12°C. De west- tot noordwestenwind is matig tot krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, mogelijk af en toe stormachtig, 8 Bft. In de kustgebieden komen vooral bij buien zware windstoten voor van 75-90 km/u, verder landinwaarts is er bij buien kans op windstoten van ca. 70 km/uur. In de avond neemt de wind van het zuiden uit wat af.

In de nacht naar vrijdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en trekken er vooral in het noorden enkele buien over. De minima liggen tussen 11°C in het noordwesten tot lokaal 4°C in het zuidoosten. De west- tot noordwestenwind is meest matig boven land en langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft. Langs de noordkust is er bij buien nog steeds kans op windstoten van 75-90 km/u.

Vrijdag overdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af en vooral in de ochtend en middag is er kans op enkele buien. Het wordt in de middag 11 à 12°C. De wind is nog steeds west tot noordwest, boven land matig en langs de kust krachtig, soms hard, 6-7 Bft. Langs de noord(west)kust is er kans op windstoten rond 75 km/u. In de avond neemt de wind vooral landinwaarts af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/10/2021 11.30 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio