14.8 C
De Bilt

Buien en in de noordelijke kustprovincies af en toe zware windstoten

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanavond zijn er talrijke buien, soms met korrelhagel en in het noorden mogelijk met onweer. Later vanavond neemt in het zuiden de kans op buien af. De west- tot noordwestenwind is matig tot krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, mogelijk af en toe stormachtig, 8 Bft. In de noordelijke kustgebieden komen vooral bij buien lokaal zware windstoten voor van 75-90 km/uur, verder landinwaarts is er bij buien kans op windstoten van ca. 70 km/uur. Vanavond neemt de wind van het zuiden uit wat af.

In de nacht naar vrijdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en trekken er vooral in het noorden enkele buien over. De minima liggen tussen 11°C in het noordwesten tot lokaal 4°C in het zuidoosten. De west- tot noordwestenwind is meest matig boven land en langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft. Langs de noordkust is er bij buien nog steeds kans op windstoten van 75-90 km/u.

Vrijdag overdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af en vooral in de ochtend en middag is er kans op enkele buien. Het wordt in de middag 11 à 12°C. De wind is nog steeds west tot noordwest, boven land matig tot vrij krachtig en langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft, in het Waddengebied in de ochtend stormachtig, 8 Bft. Langs de noord(west)kust is er kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur. In de loop van de middag en avond neemt de wind af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/10/2021 17.30 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio