Buien en vooral langs de zuidwestkust veel wind

kaart verwachtingen Vandaag nacht - Regio OnlineVerwachting voor vandaag en morgen

Vannacht trekt een gebied met buiige regen van west naar oost over het land. De temperatuur daalt naar waarden tussen 9°C in het oosten en 12°C in de westelijke kustgebieden. De zuidwestenwind is boven land matig, boven de westelijke kustprovincies (vrij) krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft, aan de zuidwestkust mogelijk stormachtig, 8 Bft. Met name bij buien is er in het zuidwestelijk kustgebied kans op windstoten van 75-80 km/u.

Woensdag overdag overheerst de bewolking en zijn er vooral in het midden en zuiden buien. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit geleidelijk droog en klaart het af en toe op. In het zuidoosten kunnen de buien nog tot in de avond aanhouden. De maximumtemperatuur ligt op ongeveer 15°C. In het noorden en geleidelijk ook in het midden is de wind zwak tot matig en komt uit uiteenlopende richtingen. In het zuiden en oosten is de zuidwestelijke wind matig, langs de zuidwestkust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft met in het zuidwestelijk kustgebied in de ochtend nog steeds kans op windstoten tot rond 75 km/u. In de loop van de middag en avond draait de wind naar west tot noordwest en neemt landinwaarts geleidelijk af naar zwak tot matig en vrij krachtig langs de westkust.

In de nacht naar donderdag zijn er in het westen wolkenvelden en is er kans op een enkele lichte bui, elders is het droog en klaart het vooral in het midden en oosten op. In opklaringsgebieden vormt zich mist. De temperatuur daalt naar rond 12 °C in het zuidwesten tot lokaal 5°C in het noordoosten. in de westelijke kustgebieden staat een matige noordwestenwind, elders is de wind zwak en variabel.

Donderdag begint in het midden en oosten grijs met mist en nevel. In het westen zijn er wolkenvelden en kan er nog een enkele lichte bui voorkomen. Aan het begin van de middag lossen de mist en nevel op en zijn er wolkenvelden en vooral in het oosten ook af en toe zon. De maximumtemperatuur komt uit rond 16°C bij een zwakke tot matige wind uit een overwegend zuidelijke richting. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 06/10/2021 03.48 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag nacht - Regio Online kaart verwachtingen Vandaag dag - Regio Online kaart verwachtingen Morgen nacht - Regio Online kaart verwachtingen Morgen dag - Regio Online 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img