14.2 C
De Bilt

Buien, in het noordelijk kustgebied zware windstoten

kaart verwachtingen Vandaag nachtVerwachting voor vandaag en morgen

In het zuiden zijn er flinke opklaringen, in het noorden is er nog een enkele bui. De minima liggen tussen 11°C in het noordwesten tot lokaal 4°C in het zuidoosten. De west- tot noordwestenwind is meest matig boven land en langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft. Langs de noordkust is er bij buien nog steeds kans op windstoten van 75-90 km/u.

Overdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af en vooral in de ochtend en middag is er kans op enkele buien. In de avond zijn er in zuiden enkele buien. Het wordt in de middag 11 à 12°C. De wind is nog steeds west tot noordwest, boven land matig tot vrij krachtig en langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft, in het Waddengebied in de ochtend stormachtig, 8 Bft. Langs de noord(west)kust is er kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur. In de loop van de middag en avond neemt de wind sterk af.

De nacht naar zaterdag is er in het zuidwesten nog kans op een enkele lichte regenbui, elders zijn er enkele (brede) opklaringen. Vooral in het oosten kunnen er enkele mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar ongeveer 9°C langs de kust en in het zuidwesten, elders lokaal naar rond 2°C. De wind is landinwaarts zuidwest en overwegend zwak, langs de kust noordwest matig en in het (noord)westelijk kustgebied (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Zaterdag zijn er zonnige perioden, zeer lokaal is nog een lichte bui mogelijk. In de avond klaart het vooral in het zuidoosten op. De zuidwestenwind draait in de loop van de middag naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig. De maxima liggen rond 12°C. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/10/2021 03.38 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag nacht kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio