18 C
De Bilt

Buien. Later op de dag in het oosten onweer, langs de westkust veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het westen veel regen (code geel).

In de loop van de middag en in het begin van de avond pittige onweersbuien in het oosten (code geel).
In de loop van de middag en avond langs de westkust zware windstoten (code geel).
Vanochtend overheerst de bewolking met vooral in het westen, midden en zuiden regen. In het westen valt plaatselijk meer dan 50 mm in 24 uur. De wind uit noordwest is matig, langs de westkust (vrij) krachtig, windkracht 5-6. In het noordoosten is er amper wind.
Vanmiddag is het wisselend bewolkt met buien die in het oosten samen kunnen gaan met onweer en veel regen in korte tijd. In het westen valt in 24 uur plaatselijk meer dan 50 mm. Het wordt ongeveer 19°C. De noordwestelijke wind is landinwaarts matig en langs de zuidwest- en westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7, met aan zee zware windstoten rond 80 km/u.
Vanavond onweert het eerst nog plaatselijk in het oosten. Verder zijn er vooral in het westen en zuiden buien, in het noordoosten klaart het plaatselijk op. De noordwestenwind is langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7, met kans op zware windstoten rond 75 km/u. Boven land is de wind overwegend matig.

Komende nacht trekt een gebied met buien zuidoostwaarts. In de tweede helft van de nacht wordt het in het westen droog. De minimumtemperatuur wordt 13°C. Langs de kust en boven het IJsselmeer komt de wind uit het noordwesten en is krachtig, eerst mogelijk nog hard, windkracht 7, met langs de noordwestkust nog zware windstoten rond 75 km/u. Boven land is de wind westelijk en matig.

Morgenochtend is er een afwisseling tussen zon en wolken. In het noorden en oosten is er een enkele bui. De wind komt uit het noordwesten en is matig, langs de kust krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag zijn er perioden met zon. In het oosten is er nog een enkele bui, elders blijft het meestal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden en 21°C in het zuidwesten. De westenwind is matig, langs de kust krachtig, windkracht 6. Op de Wadden wordt de wind tijdelijk hard, windkracht 7.
Morgenavond zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind blijft uit het westen waaien en neemt af. Op de Wadden blijft de wind krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 06/08/2023 09.26 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio