5.2 C
De Bilt

Buien, vooral in het zuidwesten veel regen

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het zuidwesten veel regen, plaatselijk meer dan 50 mm in 24 uur. (code geel)

Vanmiddag is het bewolkt en komen er veel buien voor, mogelijk met onweer. Het is niet warmer dan 13°C. De westelijke wind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Vanavond blijven de buien aanwezig. Pas later wordt het in het noorden en oosten droger. In het zuidwesten en westen kan veel regen vallen. De wind neemt in de loop van de avond af. Langs de kust kunnen er bij buien nog wel windstoten van 60 km/uur voorkomen.

Komende nacht zijn er vooral in het westen en zuiden buien. Met name in het zuidwesten kan er weer onweer en veel regen voorkomen. In het noordoosten is er in de tweede helft van de nacht kans op mist. De minimumtemperatuur ligt tussen plaatselijk 3°C in het noorden en 9°C langs de kust. Boven land is er weinig wind. Langs de kust staat er een matige wind uit het westen. Bij buien kunnen daar nog steeds windstoten bij voorkomen.

Morgenochtend is het half bewolkt en komen er in de kustprovincies enkele buien voor, mogelijk met onweer. In het noordoosten is er tot ver in de ochtend kans op mist, elders is de zon af en toe te zien. De westelijke wind is zwak tot matig langs de kust, elders is er weinig wind.
Morgenmiddag wisselen zon en bewolking elkaar af. Verspreid over het land komen ook enkele buien voor, mogelijk met onweer. De maximumtemperatuur wordt 14°C. De westelijke wind is zwak tot matig langs de kust, elders is er weinig wind.
Morgenavond blijven de buien vooral in het zuidwestelijk kustgebied aanwezig. Elders wordt het geleidelijk droog. De westelijke wind is zwak tot matig langs de kust, elders is er weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/09/2022 15.11 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio