9.8 C
De Bilt

Een enkele bui, later met onweer en in de zuidelijke helft ook windstoten

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend wisselen wolkenvelden en zon elkaar af en komt er vooral in het zuidoosten een enkele bui voor. Vanmiddag ontstaan verspreid over het land enkele buien en daarbij kan het ook onweren. Later vanmiddag en vanavond kunnen in de zuidelijke helft van het land bij onweersbuien plaatselijk windstoten van 60-70 km/uur en ook hagel tot 1 cm voorkomen. De maximumtemperatuur ligt tussen 17°C en 20°C. De wind is zwak tot matig, eerst oostelijk maar later op de dag veranderlijk.

Komende nacht komen in het noorden nog enkele buien voor, elders wordt het droog. In het oosten is er kans op mist. De minimumtemperatuur komt uit tussen 5°C en 10°C. In het noorden staat nauwelijks wind, in het zuiden een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Morgen is er af en toe ruimte voor de zon en komen er vooral in het noorden opnieuw buien voor, soms met onweer. In het zuiden blijft het grotendeels droog. In de avond verdwijnen de buien. De maximumtemperatuur ligt tussen 14°C in het noorden en 18°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en zwak tot matig. (Bron:KNMI)

Uitgifte: 31/05/2022 07.12 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio