10.5 C
De Bilt

Eerst nog buien, afnemende wind. Overdag geleidelijk droog met zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het wisselend bewolkt en komen enkele (winterse) buien voor. Aan de kust komen bij buien eerst nog zware windstoten voor en kan het ook onweren. In het zuidwesten neemt de buiigheid later in de nacht af. Het koelt af tot omstreeks 4 graden, in het zuidoosten lokaal tot dichtbij het vriespunt. De wind waait uit het westen tot noordwesten en neemt boven land af naar matig, aan de westkust naar krachtig, 6 Bft en in het Waddengebied naar hard, 7 Bft.

Overdag zijn er zonnige perioden, in het oosten is er eerst nog een bui. De maxima liggen rond 8°C. In de avond neemt de bewolking toe en later valt in het westen wat lichte regen of motregen. De wind draait van het noordwesten naar het zuidwesten en is boven land meest matig. Aan zee waait het (vrij) krachtig en in het Waddengebied eerst nog hard, 5-7 Bft.

In de nacht van maandag op dinsdag is het bewolkt met af en toe motregen. De temperatuur loopt aan het begin van de nacht uiteen van 3°C in het oosten tot 7°C aan zee en loopt gedurende de nacht langzaam op. Er staat een matige wind uit west tot zuidwest. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig.

Dinsdag overdag is het bewolkt met in het noorden nog af en toe motregen. De maximumtemperatuur ligt tussen 8°C in het noordelijk kustgebied en 12°C in het zuidwesten. De wind is westelijk en overwegend matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 07/02/2022 00.24 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio