9.8 C
De Bilt

Eerst nog buien, later droger. Overdag wisselend bewolkt en een bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is er vrij veel bewolking en valt er van tijd tot rijd buiige regen, in het Waddengebied eerst mogelijk nog met onweer. Aan het einde van de nacht klaart het van het zuiden uit op. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordwesten tot 17°C in het zuidoosten. Er staat een matige zuid- tot zuidoostenwind.

In de ochtend neemt de bewolking van het westen uit toe en trekken er enkele regenbuien over. In de middag breekt van het westen uit op steeds meer plaatsen de zon door, al blijft de kans op een enkele bui aanwezig. In de avond neemt de bewolking in het oosten weer toe, maar het blijft waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C langs de kust tot lokaal nog 19°C langs de oostgrens. De wind draait in de loop van de ochtend overal naar zuidwest en wordt matig tot vrij krachtig, in de middag neemt de wind weer iets in kracht af.

In de nacht naar dinsdag het in de westelijke helft van het land droog en zijn er brede opklaringen. In oostelijke helft van het land is er meer bewolking en langs de oostgrens kan plaatselijk wat regen vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het westen tot 12°C langs de oostgrens. Er staat een zwakke wind uit een uiteenlopende richting.

Dinsdag overdag begint in de westelijke helft met zon, in de oostelijke helft is er meer bewolking met mogelijk wat lichte regen. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken en ontstaan er verspreid over het land enkele regenbuien. De maximumtemperatuur bedraagt ongeveer 18°C, langs de oostgrens iets lager. De zwakke tot matige wind komt uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 10/05/2021 03.37 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio