Eerst nog een bui. In de middag van het westen uit regen

kaart verwachtingen Vandaag nacht - Regio OnlineVerwachting voor vandaag en morgen

Het is overwegend bewolkt en in het noorden en oosten komen nog enkele buien voor. De minimumtemperatuur varieert van 5°C langs de kust tot lokaal rond 0°C in het oosten bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. Langs de kust is de wind westelijk en matig tot vrij krachtig.

In de ochtend is de zon mogelijk nog even te zien en is het vrijwel overal droog. In de middag wordt de bewolking dikker en gaat het van het westen uit van tijd tot tijd regenen. In de avond zijn er aan de kust buien, mogelijk met hagel en onweer. In het oosten is dan lokaal ook natte sneeuw mogelijk. De wind wordt zuidelijk en neemt flink toe. Boven land naar matig tot vrij krachtig en langs de noordwestkust naar hard, 7 Bft. Op de Waddeneilanden is er vanaf de middag kans op zware windstoten rond 75 km/uur. Later in de avond neemt de wind weer af. De temperatuur blijft steken bij een graad of 5.

In de nacht van vrijdag op zaterdag valt eerst nog regen, aan de kust zijn er buien, mogelijk met onweer en hagel. Later wordt het landinwaarts droog. Dieper landinwaarts sterven de buien geleidelijk uit. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C, maar in opklaringen kan het landinwaarts tot net onder het vriespunt afkoelen. De wind is zwak tot matig komt uit een richting tussen zuidoost en zuidwest.

Zaterdag overdag overheerst de bewolking en verspreid valt er regen of natte sneeuw. Het wordt op de meeste plaatsen niet warmer dan een graad of 4. Er staat een zwakke tot matige wind, meestal uit zuidelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 26/11/2021 04.16 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag nacht - Regio Online kaart verwachtingen Vandaag dag - Regio Online kaart verwachtingen Morgen nacht - Regio Online kaart verwachtingen Morgen dag - Regio Online 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img