Eerst nog kans op gladheid, verder bewolkt en regenachtig

Verwachting voor vandaag en morgen

De ochtend begint met hoge bewolking die van het westen uit geleidelijk steeds dikker wordt. Met uitzondering van de kustgebieden kan het door bevriezing van natte weggedeelten eerst nog glad zijn en in het zuidoosten en oosten is het aanvankelijk plaatselijk nevelig. In de middag gaat het van het westen uit af en toe regenen of motregenen. Mogelijk dat er in het oosten plaatselijk ook wat natte sneeuw valt, gladheid hierdoor wordt echter niet verwacht. De middagtemperatuur wordt ongeveer 4°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de nacht naar zaterdag is het zwaar bewolkt en valt er van tijd tot tijd motregen. Tevens kan in het noorden en westen mogelijk mist voorkomen. De minimumtemperatuur ligt tussen 4°C langs de westkust en +1°C in het oosten. Er is sprake van een overwegend zwakke en zuidelijke wind.

Zaterdagochtend is het bewolkt en valt er af en toe motregen, in het westen en noorden is het nevelig of lokaal mistig. In de loop van de dag gaat het van het westen uit harder regenen, pas vanaf het einde van de middag wordt het van het zuidwesten uit droog en klaart het enigszins op. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind wordt zuidoostelijk en is overwegend zwak. In het zuiden draait de wind in de middag naar het westen en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de avond wordt de wind overal westelijk maar neemt dan weer in kracht af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 03/12/2021 05.57 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio