13.8 C
De Bilt

Eerst nog onweer, zaterdag af en toe regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
De eerste helft van de nacht in de noordelijke helft onweersbuien, mogelijk met windstoten van 60-70 km/uur (code geel).

Vannacht komen er vooral in het noorden nog onweersbuien voor. Daarbij is er kans op hagel en windstoten van 60-70 km/uur. De minima liggen tussen 3°C in het zuidwesten en 9°C in het noordoosten. In het zuiden ontstaat plaatselijk mist. In het noorden staat een matige wind uit het oosten. Elders is er weinig wind.

Vanochtend zal de mist in het zuiden spoedig verdwijnen. Verder zijn er eerst perioden met zon, later raakt het van het zuiden uit bewolkt. Er is weinig wind, maar in het Waddengebied en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidoosten.
Vanmiddag is het bewolkt en trekt een gebied met regen van het zuiden naar het noorden. De maxima lopen uiteen van 12°C in het zuidwesten tot 18°C langs de oostgrens. Er staat een zwakke tot matige wind uit een zuidelijke richting.
Vanavond is het bewolkt en valt er in het noordoosten en oosten eerst nog regen. Later in de avond klaart het in het westen op. Er is weinig wind.

Komende nacht
Kan er plaatselijk een bui voorkomen. De zuidelijke wind is matig. De temperatuur varieert van 5°C in het noordoosten tot 10°C in het zuidwesten.

Morgenochtend is het bewolkt en droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig.
Morgenmiddag gaat het van het zuidwesten uit regenen. In het noordoosten kan de zon soms nog schijnen en blijft de neerslag beperkt tot een enkele bui. De matige zuidwestenwind draait naar zuid en neemt later in de middag in het zuidwesten toe naar matig tot vrij krachtig. De middagtemperatuur ligt rond 13°C vlak aan zee en rond 16°C in het oosten.
Morgenavond gaat het in het noordoosten regenen. In het zuidwesten wordt het droog en komen er enkele opklaringen voor. In de loop van de avond draait de wind weer naar zuidwest en is matig, langs de westkust matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/04/2023 00.19 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio