14.5 C
De Bilt

Eerst op veel plaatsen mist. Daarna droog en in de middag steeds meer zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In Noord-Brabant, Utrecht en Flevoland plaatselijk dichte mist (code geel).

Vanochtend valt er in het zuiden van Limburg eerst nog (mot)regen. Met uitzondering van het noorden komt er mist voor met plaatselijk zichten van minder dan 200 meter. Halverwege de ochtend verdwijnt de mist. Het is half tot zwaar bewolkt. In de noordelijke helft is er in het begin ook veel zon. Eerst is er weinig wind, geleidelijk trekt de wind aan naar matig en komt uit het westen. In het Waddengebied staat eerst een vrij krachtige wind.
Vanmiddag is het op de meeste plaatsen droog, alleen in het oosten kan een enkele bui vallen. De middag begint met vrij veel bewolking, maar vanaf halverwege de middag breekt de zon steeds vaker door. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C in het noorden en 22°C in het zuidoosten. De wind komt uit het westen en is matig.
Vanavond is het droog en zijn er opklaringen. De matige wind uit het westen neemt steeds meer af, in het Waddengebied blijft de wind matig.

Komende nacht is het droog. Plaatselijk kan er mist ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van plaatselijk 6°C in het noordoosten tot 13°C in het zuidwesten. Er staat weinig wind.

Morgenochtend komt er plaatselijk mist voor die snel oplost. Het blijft droog. In het westen drijft er bewolking van zee binnen, elders is het zonnig en ontstaan er later enkele wolken. Er staat weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer steekt een matige wind uit een zuid tot zuidwestelijke richting op.
Morgenmiddag zijn er zonnige perioden, maar in het noordwesten en noorden drijft er bewolking van zee binnen. In het noorden is er een kleine kans op een enkele bui. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C in het noordwesten tot 25°C in het zuidwesten. Er staat weinig wind, in het noorden, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidwesten, later uit het westen.
Morgenavond is het droog en klaart het op. Er staat weinig wind, alleen in het Waddengebied staat een matige wind uit het zuidwesten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 09/08/2023 05.39 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio