12.8 C
De Bilt

Eerst overwegend droog, van het westen uit buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht is het eerst vrijwel overal droog. In het westen neemt de kans op een bui aan het einde van de nacht toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 9°C plaatselijk landinwaarts tot 14°C aan zee. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer mogelijk af en toe vrij krachtig.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en trekken buien van het westen uit over het land met daarbij een kans op onweer. De wind komt uit zuidwest en is overwegend matig.
Vanmiddag is er vooral landinwaarts veel bewolking en komen er buien voor, plaatselijk met onweer. In de kustprovincies breekt de zon wat vaker door. De middagtemperatuur ligt rond 18°C. De wind is matig uit west tot zuidwest.
Vanavond komen er nog enkele buien voor, plaatselijk met onweer en mogelijk ook hagel. De wind is westelijk en zwak tot matig, later in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig.

Komende nacht komen er overal buien voor. Vooral in de kustprovincies is daarbij onweer en hagel mogelijk. De minimumtemperatuur liggen tussen 8°C plaatselijk in het noordoosten en 13°C aan zee. De wind is landinwaarts zwak tot matig uit zuidwest. Aan zee staat een matige tot vrij krachtige westenwind.

Morgenochtend is het in het midden en noorden half tot zwaar bewolkt met talrijke buien, mogelijk met onweer. In het zuiden is de zon vaker te zien en komt slechts een enkele bui voor. De wind uit zuidwest is matig, aan zee eerst nog vrij krachtig.
Morgenmiddag zijn er vooral in het noorden buien, mogelijk met onweer. Elders zijn er perioden met zon en komt landinwaarts een enkele bui voor. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. Het waait matig uit het westen.
Morgenavond komen er in het noordoosten eerst nog enkele buien voor. Verder zijn er opklaringen. In het zuiden neemt de bewolking toe en kan het later af en toe gaan regenen. De wind draait van west naar zuid en neemt af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/08/2023 00.03 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio