10.6 C
De Bilt

Eerst overwegend droog, vanaf later in de middag en avond (winterse) buien

kaart verwachtingen Vandaag nachtVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Tot 10 uur vanochtend in Friesland lokaal kans op gladheid (code geel).

Vannacht kan er in de noordelijke kustgebieden nog een lichte bui voorkomen. De temperatuur daalt naar ongeveer -3°C. Plaatselijk kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten, vooral in Friesland is dit het geval. Aan zee blijft de temperatuur iets boven nul. Landinwaarts is er weinig wind, aan zee staat een overwegend matige wind uit west tot zuidwest.

Vanochtend is er in het westen een enkele lichte bui met hagel of natte sneeuw mogelijk. Tot in de tweede helft van de ochtend kan het plaatselijk glad zijn, met name in Friesland. Verder schijnt de zon op veel plaatsen. De wind komt uit het zuidwesten en neemt boven land toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig.
Vanmiddag zijn er eerst perioden met zon. Halverwege de middag bereikt een buiengebied het noordwesten en breidt zich naar het midden van het land uit. Bij de buien zijn hagel, natte sneeuw en onweer mogelijk. De middagtemperatuur komt rond 4°C uit. De wind is zuidwestelijk en matig boven land, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In het noorden van het land neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6-7. Later kan de wind in het noordelijk kustgebied even stormachtig zijn en komen daar zware windstoten van 75-90 km/uur voor.
Vanavond komen er in het hele land winterse buien voor, plaatselijk met hagel, natte sneeuw en onweer. Landinwaarts kan het in een fellere hagel- of sneeuwbui kortdurend glad worden. In het zuiden is het vaker droog. De wind waait landinwaarts uit west tot zuidwest en is overwegend matig. In de kustgebieden is de wind west tot noordwest en vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, in het Waddengebied af en toe stormachtig, windkracht 8. In de noordelijke kustgebieden komen vooral bij buien zware windstoten van 75-90 km/uur voor.

Komende nacht komen er overal buien voor, daarbij zijn vooral dieper landinwaarts (natte) sneeuw, hagel en kortdurende gladheid mogelijk. Ook kan er bij de buien onweer voorkomen. Later in de nacht wordt het in het westen en zuidwesten droger en kan het ook plaatselijk glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De minimumtemperatuur loopt uiteen van plaatselijk -1°C dieper landinwaarts tot +3°C aan zee. Landinwaarts is de westelijke wind matig, aan zee is er sprake van een krachtige tot harde wind, windkracht 6-7.

Morgenochtend schijnt de zon af en toe en trekken de meeste buien naar het oosten weg. In het noorden houden de buien aan. Tot in de tweede helft van de ochtend kan het door winterse buien of bevriezing van natte weggedeelten plaatselijk glad zijn. De westenwind is zwak tot matig, aan zee vooral in het noorden vrij krachtig tot krachtig.
Morgenmiddag zijn er eerst perioden met zon. In de loop van de middag komen er van het noordwesten uit opnieuw winterse buien met hagel, natte sneeuw en kans op onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C, maar in een winterse bui daalt de temperatuur richting het vriespunt en kan het plaatselijk even glad zijn. De wind is westelijk en zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig.
Morgenavond nemen de winterse buien in aantal en intensiteit af. De temperatuur daalt tot onder het vriespunt waardoor het op meerdere plaatsen glad kan worden. De zuidwestenwind is matig, aan zee is de wind west en vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/01/2023 01.43 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag nacht kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio