8.2 C
De Bilt

Eerst plaatselijk dichte mist. Vanavond enkele stevige onweersbuien

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanochtend in het midden plaatselijk dichte mist (code geel).

Vanochtend is het wisselend bewolkt en valt er in het zuidoosten nog een bui. Vooral in het midden en oosten komt er (dichte) mist voor. In de loop van de ochtend lost de mist op. Er is weinig wind.
Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt met vooral later in de middag enkele buien. In het zuidoosten zijn dat mogelijk stevige onweersbuien met veel regen in korte tijd. Landinwaarts wordt het 25°C, aan zee 21°C. Er is weinig wind.
Vanavond zijn er vooral in het zuidoosten enkele stevige (onweers)buien met in Zuid-Limburg kans op plaatselijke wateroverlast. Er is weinig wind. Later in de avond wordt de wind in het Waddengebied noordoost en neemt toe naar krachtig, windkracht 6.

Komende nacht zijn er in de noordelijke helft van het land (onweers)buien, in de zuidelijke helft blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur wordt 16°C. De wind gaat uit het noorden waaien en neemt flink in kracht toe. Boven land is de wind matig, langs de kust krachtig, windkracht 6. Op de Wadden wordt de wind mogelijk hard, windkracht 7.

Morgenochtend is er vrij veel bewolking. In het zuiden valt nog een enkele bui, in het noorden wordt het droog. De stevige noordelijke wind neemt in kracht af.
Morgenmiddag breekt de bewolking en volgen er zonnige perioden. Het blijft overal droog. Het wordt een stuk minder warm dan de afgelopen tijd met maximumtemperaturen tussen 17 en 21°C. Dit zijn normale temperaturen voor de tijd van het jaar. De wind uit het noorden is matig.
Morgenavond is het helder en droog. Het koelt snel af, aan het einde van de avond ligt de temperatuur rond 10°C. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/09/2023 06.09 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio