10.1 C
De Bilt

Eerst vrij zonnig, vanmiddag van het zuiden uit onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

De dag begint op de meeste plaatsen vrij zonnig, met in het noorden eerst lokaal laaghangende bewolking. Van het zuiden uit trekt ook wat dikkere sluierbewolking over. In het zuiden neemt in de tweede helft van de middag de kans op enkele stevige onweersbuien toe. Plaatselijk kunnen er hagel en windstoten van 60-75 km/u voorkomen. Naarmate de buien in de loop van de avond noordwaarts bewegen nemen ze in activiteit af, in het noorden blijft het overwegend droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot 28°C in het zuiden, midden en oosten. Er staat een overwegend matige oostelijke wind, in het noordelijk kustgebied staat er een matige tot vrij krachtige noordoostenwind.

Komende nacht komen er in het noorden eerst nog enkele regenbuien voor. Van het zuiden uit klaart het op en vooral in het zuiden is er kans op een mistbank. De minima lopen uiteen van 13°C in het noorden tot 16°C elders in het land. De wind waait uit richtingen tussen oost en noordoost en is zwak. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Maandag overdag trekken buien van het zuiden uit over het land. In de middag is er met name in het oosten en noordoosten kans op onweer, hagel en windstoten. Tussen de buien door is de zon ook geregeld te zien. In de avond doven de buien uit, al kan er met name in het zuiden nog een enkele bui overblijven. De maxima lopen sterk uiteen. Aan de Zeeuwse kust wordt het niet warmer dan 18°C, in het oosten kan het plaatselijk 30°C worden. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/06/2021 07.04 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio