Eerst zon, later van het zuidwesten uit regen. Aan de kust vrij veel wind.

kaart verwachtingen Vandaag dag - Regio OnlineVerwachting voor vandaag en morgen

De dag begint met flinke zonnige perioden. Aan het eind van de ochtend trekt een gebied met bewolking en regen het zuidwesten van het land binnen en trekt vervolgens in de middag naar het noordoosten. Na het regengebied volgen er van het zuidwesten uit enkele buien. De middagtemperatuur komt uit rond 16°C. Er staat aanvankelijk een matige, aan zee vrij krachtige zuidoostenwind. In de middag draait de wind naar zuid tot zuidwest en neemt in de avond langs de zuidwestkust toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Komende nacht trekt een gebied met buiige regen over het midden en zuiden, langs de westkust is onweer mogelijk. Elders is er kans op een enkele bui. De temperatuur daalt naar waarden tussen 9°C in het oosten en 12°C in de westelijke kustgebieden. De zuidwestenwind is boven land matig, langs de zuidwestkust krachtig tot hard, 6-7 Bft, mogelijk stormachtig, 8 Bft. Met name bij buien is er in het zuidwestelijk kustgebied kans op windstoten tot 75 km/u.

Morgen overdag overheerst de bewolking en zijn er vooral in het midden en zuiden buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit geleidelijk droog en klaart het af en toe op. In het oosten kunnen de buien nog tot in de avond aanhouden. Het wordt overdag ongeveer 15°C. In het noorden en geleidelijk ook in het midden is de wind zwak tot matig en komt uit uiteenlopende richtingen, in het zuiden en oosten is de wind zuidwestelijk, matig, langs de zuidwestkust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In het zuidwestelijk kustgebied is er nog steeds kans op windstoten tot 75 km/u. In de loop van de middag en avond draait de wind naar west tot noordwest en neemt landinwaarts geleidelijk af naar zwak tot matig en (vrij) krachtig langs de westkust. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 05/10/2021 07.14 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag - Regio Online kaart verwachtingen Morgen nacht - Regio Online kaart verwachtingen Morgen dag - Regio Online 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img