14.5 C
De Bilt

Enkele (onweers)buien. Morgen veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanavond in het noorden en oosten enkele onweersbuien met windstoten en kans op hagel. Vannacht en morgenochtend aan zee kans op zware windstoten (code geel).

Vanavond komen er verspreid over het land eerst nog enkele (onweers)buien voor, vooral in het noorden en oosten mogelijk met hagel en windstoten. In de loop van de avond bewegen de meeste buien noordoostwaarts weg en klaart het op. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar krachtig, later mogelijk hard, windkracht 6-7.

Komende nacht komt er vooral in het westen en noordwesten plaatselijk een bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De zuidwestenwind is boven land matig, aan zee en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordwestelijk kustgebied wordt de wind stormachtig, windkracht 8, met zware windstoten van 75-90 km/uur.

Morgenochtend schijnt de zon geregeld en vooral in het westen en noorden komen enkele buien voor. Boven land is de zuidwestenwind vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordwestelijk kustgebied is de wind eerst stormachtig, windkracht 8, met zware windstoten van 75-90 km/uur.
Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt met vooral landinwaarts mogelijk enkele buien. De middagtemperatuur ligt rond 23°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt. In het zuiden en oosten komt plaatselijk nog een bui voor. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer is de wind matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/07/2023 17.29 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio