23.3 C
De Bilt
maandag, 15 augustus 2022

Enkele winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het wisselend bewolkt en trekken er winterse buien over het land. Vooral in het noordoosten kan het hierdoor even glad worden. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 3°C. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig, aan de westkust later mogelijk hard, 7 Bft. Langs de kust is er in buien kans op windstoten rond 75 km/u.

Overdag is het wisselend bewolkt met enkele buien, soms met hagel of natte sneeuw. De middagtemperatuur ligt rond 6°C en de noordwestelijke wind is zwak tot matig, aan de kust krachtig. In de loop van de avond daalt de temperatuur in de oostelijke helft van het land al snel tot rond of net onder het vriespunt, het kan dan lokaal glad worden door bevriezing van natte weggedeelten.

In de nacht naar vrijdag zijn er landinwaarts eerst flinke opklaringen. In het noordelijk kustgebied is er nog een enkele bui. In het zuidoosten en oosten vormen zich mistbanken. De minima liggen tussen 3°C aan de westkust en -3°C in het oosten en zuidoosten. Met uitzondering van de westelijke kustprovincies kan het door bevriezing van natte weggedeelten glad zijn. De wind draait van west naar zuidwest en is eerst zwak tot matig, aan de kust later (vrij)krachtig

Vrijdag overdag neemt de bewolking van het westen uit toe en in de (na)middag gaat het van het westen uit af en toe regenen. In het oosten kan ook wat natte sneeuw vallen. Met maxima van ongeveer 4 °C is het kil. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan de kust krachtig en in het noordwestelijk kustgebied in de middag mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 02/12/2021 00.48 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio