9.6 C
De Bilt

Geleidelijk meer bewolking, vanmiddag en vanavond in het noorden regen

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is er in de zuidoostelijke helft nog zon, in de rest van het land raakt het bewolkt. In het noordwesten gaat aan het einde van de ochtend regenen, elders blijft het droog. De wind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, en komt uit het zuidwesten.
Vanmiddag gaat het in noorden en noordwesten af en toe regenen. In het midden en zuiden blijft het nog zo goed als droog en in het zuiden is ook de zon af en toe te zien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. Aan de noordwestkust kan de wind af en toe even hard worden, windkracht 7.
Vanavond raakt het overal bewolkt. Eerst regent het in het noorden, maar de regen breidt zich langzaam uit tot het midden van het land. Vooral in het noorden kan het soms flink doorregenen. In het zuiden en zuidoosten blijft het droog. De wind komt uit zuidwest en is matig, in het noorden vrij krachtig en aan zee af en toe krachtig, windkracht 6. In het Waddengebied draait de wind naar noordwest en neemt daarbij af naar matig.

Komende nacht regent het van tijd tot tijd. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 9°C in het noorden tot 14°C in het zuiden. De wind is eerst matig uit het noordwesten in het noorden en uit het zuidwesten in het zuiden. In de loop van de nacht neemt de wind sterk af.

Morgenochtend regent het vooral in de zuidelijke helft. De regen trekt geleidelijk naar het zuiden en in het noorden breekt de zon door. Op de meeste plaatsen staat weinig wind.
Morgenmiddag is het in het zuiden bewolkt met plaatselijk af en toe regen. In het noorden blijft het droog en schijnt de zon af en toe. De middagtemperaturen lopen uiteen van 15°C in het noorden tot lokaal 18°C in het zuidwesten. Er is weinig wind.
Morgenavond kan er plaatselijk regen vallen. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten, aan de zuidwestkust is de wind vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 11/10/2023 10.44 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio