14.9 C
De Bilt

Geregeld zon. Morgen toenemende bewolking en in de avond regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag is op de meeste plaatsen droog en schijnt geregeld de zon. De temperatuur is ongeveer 6°C. De westenwind is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.
Vanavond zijn er brede opklaringen. In het noordelijk kustgebied neemt de kans op een bui toe. De wind komt uit het westen tot zuidwesten en is boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later krachtig, windkracht 6. Aan het einde van de avond komt in het noordwestelijk kustgebied mogelijk een harde wind te staan, windkracht 7.

Komende nacht komen er enkele buien voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1 a 2°C in het zuidoosten tot 6°C in het westen en noordwesten. De wind komt uit het westen en is matig. Boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig, aan de kust krachtig, in het noordelijk kustgebied eerst mogelijk hard, windkracht 7.

Morgenochtend zijn er wolkenvelden, maar plaatselijk is ook de zon soms even te zien. Verder is het op de meeste plaatsen droog. De wind draait van het westen naar het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied eerst mogelijk krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag hebben we een afwisseling van zon en bewolking. Eerst is het nog overal droog, maar later in de middag kan er in het westen en noordwesten een enkele bui van zee binnendrijven. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De zuidwestenwind is matig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind eerst vrij krachtig en neemt toe naar krachtig, windkracht 6.
Morgenavond neemt de bewolking van het westen uit toe. Eerst komt er alleen in het noordwesten een enkele bui voor, maar later gaat het van het westen uit op steeds meer plaatsen regenen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, aan de kust toenemend naar hard, windkracht 7.

(Bron: KNMI)

Uitgifte: 26/12/2022 15.18 uur LT

   

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio