9.9 C
De Bilt

Half tot zwaar bewolkt en lokaal (mot)regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is half tot zwaar bewolkt en kan het lokaal nog steeds af en toe (mot)regenen. In het zuiden is het droog en zijn er brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 6°C, in het zuiden kan het in de brede opklaringen nog afkoelen naar ca. 2°C. De wind is in de zuidelijke helft van het land zwak tot matig uit een westelijke richting, in de noordelijke is de wind helft noordwestelijk.

Vanochtend is het aanvankelijk op de meeste plaatsen bewolkt en komt er lokaal een bui voor. In de loop van de dag breekt op steeds meer plaatsen de zon door en ontstaan er meer buien. In de avond verdwijnen de buien weer en klaart het op de meeste plaatsen op. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig. In het noordoosten is de wind aanvankelijk zwak en variabel.

In de nacht naar zaterdag is er weinig bewolking en kunnen er vooral in de zuidoostelijke helft van het land mistbanken ontstaan. In het noorden is er wat meer bewolking aanwezig. Landinwaarts koelt het op veel plaatsen af tot rond het vriespunt. Langs de kust en onder de bewolking in het noorden blijft de temperatuur ruim boven nul. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige westenwind.

Zaterdagochtend komen er vooral in het zuidoosten nog enkele mistbanken voor, deze lossen echter snel op. Verder is er in de ochtend met name in de noordwestelijke helft van het land vrij veel bewolking, maar in de middag is er op een enkele stapelwolk na veel ruimte voor de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperaturen variëren van 10°C aan zee tot lokaal 15°C in het zuidoosten. In de ochtend staat er zwakke wind uit west tot noordwest. In de loop van de middag draait de wind naar noord tot noordwest en wordt overwegend matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/04/2021 01.17 uur LT

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio