13.5 C
De Bilt

Half tot zwaar bewolkt en stevige onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het zuiden, midden en westen stevige onweersbuien (code geel).

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Er komen met name in het westen, midden en zuiden stevige onweersbuien voor. Bij deze buien valt plaatselijk veel neerslag (30-40 mm) in korte tijd wat tot wateroverlast kan leiden. Ook kunnen er windstoten van 60-65 km/uur voorkomen en is er een kleine kans op hagel. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot 21°C in het zuidoosten. Er staat weinig wind.
Vanavond komt er eerst nog een enkele regen- en onweersbui voor. Er staat weinig wind.

Komende nacht ontstaat er in het zuiden en westen mist. De minimumtemperatuur ligt rond 12 °C. Er staat weinig wind.

Morgenochtend komt er vooral in het zuiden en westen eerst mist voor. Verder is het half tot zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Er is weinig wind.
Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt. In het noorden en oosten ontstaat een enkele bui. Aan de westkust kan plaatselijk mist voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. Er staat een zwakke wind die uit een zuidelijke richting komt.
Morgenavond komen er in het noorden oosten nog enkele buien voor. Van het westen uit neemt de bewolking verder toe. Er staat weinig wind, aan zee is de wind zwak tot matig en komt uit het zuidwesten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 07/05/2023 15.55 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio